rotvallinreunalla.fi skootterit
 
   
 

Piaggio X10 500 ABS Executive - maxiskootteri - skootterien "aatelia"

Piaggion uusi lippulaiva X10 ei jätä pulaan.

Runsaasti herkkuja tarjolla, kuten jarrut. Integroitu ABS ja ASR, (lukkiutumattomat jarrut ja sutimisenestojärjestelmä). Sivuseisontatuessa integroitu seisontajarru.

Takajousituksen elektroninen esijännityksen säätö. Toimii kahdella napilla, toinen lisää jännitystä, toinen vähentää ja pieni ikoni LCD-näytöllä kertoo jännityksen tilan.

Ajonestolaite, 12V pistorasia, USB-liitäntä, hätävilkut, LED-valot, tavaratila jossa valo, pensatankin kannen sähköinen avaus, pienet hansikaslokerot molemmilla sivuilla pikkutavaroille (ei lukittavat). Edessä keskellä Vespasta tuttu lokero, jossa tilaa jonkin verran ja jossa satulan ja pensatankin manuaaliset avausvivut.

Ajotietokone, kolme eri näyttöaluetta Total, Trip A ja Trip B. Näyttöjen välillä voi selata yksinkertaisesti kaasukahvan etupuolella olevalla painikkeella. Perusnäytöllä Total kokonaismatkamittari, kulutus, arvioitu jäljellä oleva matka polttoaineella, akku jännite, lämpömittari, jäävaroitin, kello, takajousituksen säätö ja huoltokuvake. Trip A ja B (osamatkamittarit) ovat erikseen nollattavissa ja niillä voidaan seurata trippimittaria, kulutusta, keskikulutusta, arvioitua jäljellä olevaa matkaa, matka-aikaa, keskinopeutta, maksimi nopeutta ja akku jännitettä.

Istuin upeasti ja ergonomisesti suunniteltu pitkääkin matkaa varten. Säädettävä ristiselän tuki kuljettajalle. Ja lisätilaa reippaasti saa erikseen hankittavalla 50 litran takaboxilla.

Moottori tuntuu hieman möreältä ja murisee tyhjäkäynnillä, mutta fiilis tasoittuu noin 4000 rpm ja suorilla tieosuuksilla X10 kulkee kuin juna. Neljä venttiiliä, nelitahtinen, yksisylinterinen tapaus.

Kuivapaino noin 230 kg. Tosin helpommin hallittavissa, kuin paino saattaa kertoa.

Bluetooth langaton yhteys PMP (Piaggio Multimedia Platform) system ladattavissa maksutta Apple ja Android älypuhelimiin. Puhelimen näytöltä voi seurata nopeusmittaria ja kierroslukumittaria, vaikkakin ne ovat hieman hyödyttömiä, koska kuuluvat jo ajoneuvon perusmittareihin. Sovellus voi tosin kertoa myös paljon muuta, kuten moottorin tehon, vääntömomentin, kiihtyvyyden, polttoaineenkulutuksen, keskimääräisen kulutuksen, keskinopeuden, akun jännitteen ja paljon muuta. Sekä toimii tietenkin myös navigaattorina. Näytöltä löytyy jopa opaskirja (user manual).

Navigointilaite tuo automaattisesti luettelon lähimmistä huoltoasemista, kun polttoaine on vähissä ja GPS ohjaa sinut lähimmälle valitsemallesi huoltoasemalle. Se myös "muistaa" mihin olet pysäköinyt skootterisi ja ohjaa sinut pyörän luo.

X10 rullaa Sava MC28 Diamond S renkailla, 15 tuumainen edessä ja 13 tuumaa takana. Akseliväli 1640 mm tuo erittäin vakaan ajotuntuman ja imee kuoppia hyvin.

Ja jos viimeistelyä sanoin kuvaillaan, se on KAUNIS. Virtaviivainen kori, kevytmetallivanteet, luksus varusteet.
Tämä skootteri on TUOTE, latinalaisen intohimon ja taitavien käsien aikaansaannos. - PIAGGIO X10 500 ABS EXECUTIVE.

 YouTube esittely videot Kelaa ensimmäinen video loppuun, niin voit valita useita muita X10 esittelyjä.
 


Päivittämällä sivun voit katsoa
esittelyvideon uudelleen. (F5)Myyntiesite


Manuaali
 
© rotvallinreunalla.fi