rotvallinreunalla.fi skootterit
 
   
 

Vespa GTS 250ie ja miten kaikki alkoi...

Olin jo monia, monia vuosia miettinyt mielessäni;

- Pitäis ostaa joku vanha Vespa

Ei ollut enää lapsia kotona ja oli aikaa, piti keksiä uusia harrastuksia. Ja niin se vain sitten vanhempikin mies tuli toteuttaneeksi toiveensa... vaimon avustuksella. - Ostin Vespan.

Vaimo siinä selaili juuri nettiä, kun tulin sanoneeksi, että kirjoitappa sinne Google hakuun Vespa.
No, emäntä teki työtä käskettyä, etsi ja etsi ja löysi! Tässä on hieno ja hyvän värinen, eikä ole kaukana. Naapurikunnassa Kangasalla.
Yön yli piti miettiä. - Soitin myyjälle ja sovittiin koeajosta.

Tarjolla oli Vespa GTS 250ie kaikilla mausteilla! Etuteline, takateline, tuulilasi, takaboxi, matto. Siisti ja vähän ajettu 3500 km. Koeajon jälkeen en jäänyt empimään. Tehtiin kaupat ja minusta tuli Vespan omistaja. - Vuosien takainen haaveeni toteutui.
Ensimmäinen kesä, vuosi 2014 mittariin kertyi 4900 km – uutuuden viehätystä? Pientä opettelua alkuun. Olihan siitä jo useita vuosia, kun olin viimeksi ajanut kaksipyöräisellä. Aloittelin varovasti. Kokemusta kertyi.

Vuosi 2015 toi sitten mittariin 3700 km lisää ja Vespan mittari näytti syksyllä lukemaa 12100 km.
Ostohetken 3500 kilometreihin oli tullut 8600 km lisää.

Vuosi 2016 onkin nyt sitten ollut Vespan suhteen hieman rauhallisempaa. Kilometrejä kertynyt nyt vain noin 1600 km johtuen siitä, että syksyllä 2015 tuli hankittua tuo allamainittu Piaggio X10 500 ABS Executive -maxiskootteri ja Vespa alkoi hiljalleen jäädä kakkospyöräksi.


 

 Kuva - Kaveri toi paidan Italiasta.
Nälkä kasvaa syödessä...

Ja näin siinä sitten kävi...

Nettiin tuli myyntiin Lahden Bike Marine Oy:ssä esittely pyörä PIAGGIO X10 500 ABS EXECUTIVE -maxiskootteri! - Ajettu 900 km, vuosimallia 2015.

Ajoin autolla Lahteen 120 km ja toiset takaisin. Bike Marinessa skootteri esiteltiin minulle, tutkittiin pyörää ja todettiin nappuloiden ja namikoiden olevan suunnilleen samoilla paikoilla, kuin Vespassa. Täytettiin koeajopaperit ja sain maxiskootterin koeajoon.

Kello oli noin 16:00, kun lähdin. Hieman toista tuntia siinä vierähti ja mittarilukemaan kertyi yli 50 km lisää. Koeajomatkalla testasin jarruja, naputtelin "ajotietokonetta", pysähdyin linja-autopysäkille ja tutkin paikkoja. Hyvältä vaikutti. - Luksusta. - Skootterissa oli varusteita enemmän, kuin tarpeeksi. - Miellytti.

Kotiin päästyäni varmistelin vielä tietoja netistä. Katselin X10:stä tehtyjä YouTube videoita, luin arvosteluja, luin User manualin (käyttöohjekirjan). - Mietitytti edelleen...
Puolitoista viikkoa siinä sitten meni, kunnes soitin ja tein syksyisen tarjouksen. Pääsimme yhteisymmärrykseen. Ja tässä sitä sitten ollaan.
Tallissani on nyt Vespa GTS 250ie ja Piaggio X10 500.


Varusteista mainitakseni mm.

- täysin uusi muotoilu
- uusi 500-kuutioinen vähäpäästöinen moottori
- nelitahti, yksi sylinteri, vääntöä 43 Nm
- ABS / ASR vakiovarusteena
- sähköinen takajousituksen säätö
- edessä hydraulinen teleskooppi ∅ 41 mm
- etujarrut 2 x ∅ 280 mm levyt
- takajarru ∅ 240 mm levy
- sivuseisontatuessa automaattinen pysäköintijarru
- LED-päiväajovalot
- 4" LCD-näyttö ajotietokone
- USB -liitin ja 12V -liitin
- muotoiltu tuulisuoja
- renkaat etu 120/70-15 ja taka 150/70-13
- erinomaiset tilat kuljettajalle, matkustajalle ja tavaroille
- penkin alla mukavasti tilaa
- raideväli 1625 mm
- kokonaispituus 2265 mm
- ja paljon muuta...


Netistä luettua:

"Piaggio-konsernin tuorein maksiskootterimalli yltää jo premiumluokkaan. X10 tuo maxiskootterit aivan uudelle tasolle. Tehokas 500 kuutioinen moottori, ABS-jarrut, sekä sutimisenestojärjestelmä (ASR) vakiona. 4" LCD näyttö, selkeät mittarit, sähköisesti säädettävä takaiskunvaimennin ja paljon muuta. Ylelliset varusteet yhdistettynä tyylikkääseen ulkoasuun luovat uudesta X10:stä uuden suunnannäyttäjän isoille skoottereille.
Kokonaisuutena X10 vaikuttaa erittäin kovalta kilpailijalta maksiskootterien luokassa. Moottorinsa puolesta kovempia kilpailijoita löytyy, mutta varustukseen sekä etenkin hinnan ja muotoilun suhteen Piaggio pärjää erinomaisesti.."
teksti:  MP maailma.     
Lue lisää     


 
© rotvallinreunalla.fi